Kos deg på hytta og la avløpet klare seg selv

La oss ta hånd om avløpet så kan du nyte sommeren!

La oss ta hånd om hytteavløpet ditt – så du kan nyte sommeren!

Når du endelig kommer deg på hytta, er kanskje ikke avløp det du har lyst til å bruke tiden din på? Gå sammen med naboene om en trykkavløpsløsning, så får du vann og kloakk akkurat som hjemme!

Typiske hytteområder er ofte ikke tilkoblet offentlig vann og kloakk. Med et trykkavløp kan du gå sammen med hyttenaboene og lage deres eget private system.

I et slikt VA-vel har hver hytte sin egen pumpestasjon som pumper avløpet inn til et felles renseanlegg. Det er ikke noen begrensning på antall hytter. Så enten dere er fem eller 150 familier som vil gå sammen – vi dimensjonerer en løsning som passer for dere.


Fra start til mål

Ta kontakt med oss for å komme i gang. Vi ser på kartet sammen, foreslår ledningsveier og aktuelle tomter som kan kobles til. Neste skritt er å invitere hyttenaboene til et informasjonsmøte hvor vi forteller om løsningen, kostnader og drift. Dersom kun noen få vil bli med fra start er det fullt mulig å utvider på et senere tidspunkt.

Vi bistår dere gjennom hele prosessen. Slik er veien frem til et ferdig installert trykkavløp.

 

Er det forskjell på trykkavløp hjemme og på hytta?

I utgangspunktet er svaret på det nei. Alle våre løsninger er produsert for å kunne klare seg mest mulig selv. Når vi dimensjonerer anlegget deres tar vi for eksempel høyde for frost, og isolerer pumpestasjoner og ledningsnett deretter. Det eneste du skal huske på er å skylle gjennom systemet med litt vann når hyttesesongen er over og det er lenge til neste besøk. Da unngår du at sedimenter blir liggende og tørke i systemet, som i verste fall kan føre til tette ledninger.

Flere kommuner stiller krav om årlig kontroll av denne typen private avløpsanlegg. Vi anbefaler alltid en slik avtale for å sikre at alt fungerer som det skal. Jevnlig kontroll minimerer risikoen for driftsforstyrrelser, og vi kan raskt rykke ut i tilfelle feil på anlegget. Som en bonus øker garantitiden fra 2 til 5 år ved inngåelse av en LPS® Sikker Drift- avtale.

Les mer om vedlikehold av ditt trykkavløp her

Hva med naturen?

Vi vet at mange er bekymret for skader på naturen. Men ledningene i et trykkavløp er tynne, noe som reduserer behovet for graving og sprengningsarbeid som er vanlig ved mer tradisjonelle avløpsløsninger. I tillegg er trykksatte ledninger helt tette. Det holder drikkevannet rent, og verner grunnen.

Alle SKTs produkter og løsninger er utviklet for å redusere miljøpåvirkningen fra avløp.

Flere av våre produkter er spesielt tilpasset hyttemarkedet:

  • LPS 2000EIV er vår standardtank for hyttemarkedet. Den er isolert og har innebygget frostbeskyttelse.
  • LPS 1000EIV er lavere enn standardtanken og dermed enklere å plassere. Denne blir ofte valgt i kystnære strøk hvor det er mye fjell og vanskelig å grave.
  • LPS 2000EIV Arctic er vår nyutviklede tank spesielt tilpasset fjellområder med mye snø.

Lyst til å vite mer? Fyll ut kontaktskjemaet vårt så kontakter vi deg for en kostnadsfri avløpsprat.

Fordeler med trykkavløp på hytta:

  • Med trykkavløp får du vann og avløp akkurat som hjemme. Godt trykk i dusjen, et helt vanlig vannklosett og minimalt vedlikehold.
  • Slå flere fluer i en smekk! De grunne grøftene vi graver til trykkledningene kan også romme strømkabler og eventuelt fiber.
  • Trykkavløp krever lite fall, og har tynne ledninger som kan legges nær sagt i hvilket som helst terreng.

Spar både penger
og miljø

La oss guide deg til riktig vann- og avløpsløsning.

Lurer du på om trykkavløp kan være noe for deg?

Legg igjen dine kontaktopplysninger så hører du fra oss!

Obligatoriskt