Ikke skru av strømmen
Uavhengig av om du stenger hytta etter sommerferien, eller bruker den hele året, anbefaler vi at du beholder strømmen på. Eventuell frostsikring trenger strøm for å gjøre jobben sin, og det står vann i anlegget som ikke bør fryse.
Ikke spar for mye på vannet
Selv om vi selvsagt ikke skal sløse med vann, er det fort gjort å spare seg til fant hvis du reduserer vannforbruket for mye gjennom vinteren. For lite vann kan kombinert med vinterkulda føre til at konsistensen i rør og pumpekum blir for tykk(sedementering), som igjen kan føre til tette rørledninger. I hytter som kun brukes av og til i vintermånedene bør du sørge for at det er mest mulig rent vann i tanken når anlegget ikke er i bruk.
Tøm tanken hvis du må stenge strømmen
Dersom du vet du ikke skal bruke hytta i en lang periode og ikke ønsker å ha strøm tilkoblet, må tanken tømmes og pumpen vurderes tatt ut for å unngå frostskader.
Tanken spyles ren med en hageslange eller lignende for å unngå belegg på innsiden, samt i pumper og slanger.
Fyll rikelig med rent vann i tanken slik at pumpen kjører minst 4-5 ganger. Du kan gjerne bruke knappen for tvangskjøring for å få så mye ut av vannet som mulig.
Frostsikring av vask og toalett
Hvis hytta står uten oppvarming gjennom vinteren må du også ta grep på kjøkken, bad og toalett. Steng vanntilførselen og tøm ut alt vannet som ligger i rørene ved å åpne alle kraner og blåse de tomme. Toalettsisternen og vannlåsen må også tømmes og frost sikres. Søk råd hos din Rørlegger
For å unngå lukt kan det være smart å tette igjen vannlåsene med en klut eller lignende.
Merk at det er forbudt å bruke frostvæske i toaletter eller tanker i trykkavløpsanlegg. Frostvæske forstyrrer den biologiske renseprosessen og kan føre til store skader på renseanlegget.
Har du spørsmål om drift av trykkavløpsanlegg? Kontakt oss gjerne!